E-KNIHY Palmknihy

E-knihy z katalógu Knižnice MCK

Knižnica MCK v  spolupráci s portálom Palmknihy.cz. ponúka službu požičiavanie e-kníh. 

  • Požičiavanie e- kníh je bezplatné pre všetkých registrovaných čitateľov v Knižnici MCK.
  • Dĺžka výpožičky je 31 dní, na 32 deň sa e-kniha sama vymaže z aplikácie.
  • E-knihu nie je možné predčasne vrátiť.
  • Čitateľ môže mať zároveň požičané 3 tituly.

Od 28. 6. 2022 sa ukončuje prevádzka aplikácie eReading (nebude funkčná) a spúšťa sa pohodlnejšia aplikácia Palmknihy. Ďalšie informácie nájdete na www.palmknihy.cz/aplikace

Ak ste boli registrovaní v eReadingu, nie je potrebné sa znovu registrovať. Keď sa používatelia prihlásia do novej aplikácie, nájdu tam rovnaké e-knihy ako predtým v aplikácii eReading. Prihlasovacie údaje zostávajú rovnaké ako v aplikácii eReading.

Noví čitatelia a čitateľky sa môžu zaregistrovať priamo v aplikácii Palmknihy. Nemusí už navštevovať web Palmknihy.cz, takže sa zjednoduší ich cesta k prvej výpožičke.

Zoznam vydavateľstiev v ktorých vyšli e-knihy v našom online katalógu

Vypožičané e-knihy je možné čítať len na telefónoch a tabletoch s operačným systémom Android a iOS pomocou aplikácie eReading.cz. Okrem telefónov a tabletov je možné používať špecializované čítačky e-kníh s E-Ink displejom, ktoré umožňujú inštaláciu vlastných Android aplikácií. Ak si chcete zadovážiť novú čítačku kvôli požičiavaniu e-kníh, tento parameter si dôkladne overte. Na najrozšírenejších čítačkách (Kindle, PocketBook, Kobo…) nie je možné využívanie služby požičiavanie e-kníh knižnicou! Z bežne dostupných modelov sú použiteľné napríklad novšie  modely od spoločnosti Onyx International (Boox Poke Pro, Boox Poke2, Boox Nova Pro, Boox Nova Plus, Boox Nova2, Boox Note, Boox Note2, Boox Note Pro, Boox Max2 Pro, Boox Max3…).

Zoznam zariadení podporujúce e-výpožičku kníh  

Čo je nutné urobiť pred prvým požičiavaním?

  • Registrovať sa ako čitateľ v Knižnici MCK.
  • Nový čitateľ môže vyplniť aj tzv. predregistráciu, ktorá je po vyplnení všetkých údajov platná až po akceptácii a uhradení registračného poplatku podľa platného cenníka a podľa pokynov, ktoré čitateľ dostane z mailu maria.knotkova@mckmalacky.sk.
  • Na prihláške uviesť platný e-mail.
  • Zaregistrovať sa na portáli Palmknihy.cz (uvedený mail musí byť totožný s mailom v knižnici) a do zariadenia (mobil, tablet) si stiahnuť aplikáciu Palmknihy.
  • S registráciou v Knižnici MCK získate údaje do svojho čitateľského konta v knižnici (číslo čitateľského preukazu a heslo, ktoré nám zadáte pri registrácii)
  • Číslo čitateľského preukazu a heslo použite na prihlásenie sa do katalógu ARL
  • E-knihy sú dostupné na stránke knižnice: https://arl4.library.sk/i2/i2.entry.cls?ictx=mal&ipac25=1

Podrobnejší návod na registráciu a e-výpožičku nájdete TU

Video návod nájdete na našej sociálnej sieti facebook

 

Predregistrácia nového čitateľa na on-line katalógu ARL